FOTO: Reuters/ScanPix

Sniega leopardi vairs nav uzskatāmi par apdraudētu dzīvnieku sugu, vēsta raidorganizācija SKY. Kaķveidīgie 45 gadus bija apdraudēto sugu sarakstā, taču pēc sniega leopardu skaita palielināšanās to statuss mainīts uz aizsargājamiem dzīvniekiem.

Lēmums tika pieņemts, balstoties uz dabas aizsardzības organizācijas IUCN trīs gadus ilgo pētījumu. Organizācija aprēķināja, ka savvaļā tagad ir ne mazāk par 2500 pieaugušiem sniega leopardiem.

Domājams, ka savvaļā dzīvo ap 4000 dzīvnieku ar gaiši pelēko, lāsumaino kažoku. Daži eksperti uzskata, ka pasaulē šobrīd varētu būt pat līdz 10 000 sniega leopardu.

Sniega leopardi sastopami plašos un grūti sasniedzamos Himalaju reģionos 12 Āzijas valstu teritorijā, kas apgrūtina to saskaitīšanu.

Sniega leopardus to skaistā kažoka dēļ apdraud malumedniecība, kā arī pārtikas trūkums.

Lasīt un pievienot komentāru

JAUNĀKIE FOTO